Редактор: e-mail: кадър bTVВ България нямаше истински локдаун, мерките ни са доста лежерни.

...
Редактор: e-mail: кадър bTVВ България нямаше истински локдаун, мерките ни са доста лежерни.
Коментари Харесай

Кардиологът проф. Начев: Има усложнения от коронавируса, които дават показатели за инфаркт, без да има такъв

Редактор: 

e-mail: 

кадър bTV

В България нямаше същински локдаун, ограниченията ни са много безгрижни. Това сподели в студиото на bTV кардиологът проф. Генчо Начев, изпълнителен шеф на УМБАЛ „ Св. Екатерина “ - София. Той акцентира, че другият значим фактор за оправянето с пандемията е това, че българинът не е порядъчен. „ Българите в България не са дисциплинирани, в чужбина съблюдават законите “, добави той.

Проф. Начев разяснява също, че гледайки репортажите по малкия екран вижда, че в моловете не се съблюдава никаква отдалеченост.

Повечето пациенти с кардиологични проблеми след коронавирус рецесията са такива, които ги е било боязън да отидат в болничното заведение и са отсрочили прегледи, които могат да подобрят лечението им. Има обаче и такива, които са наранени от ковид и като затруднение имат индикатори за инфаркт, без да има подобен. Това описа проф. Генчо Начев. „ След 6 месеца пациенти с такива затруднения имат противоположното развиване и се възвръщат “, добави кардиологът.

Той сподели, че в УМБАЛ „ Св. Екатерина “ - София са се ваксинирали 60 % от лекарите, в това число всички на първа линия. „ В една болница е мъчно да се дефинира кой е на първа линия “, добави проф. Начев и изясни, че има значение и от отпуснатия им брой за всяко лечебно заведение.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР